2010 m. vasario 8 d., pirmadienis

Mėsos kepsneliai su raugintais agurkais

Kai norisi ko nors skanaus, bet tingisi stovėti prie viryklės, galima pasigaminti šių kepsnelių!

5 pusantro centimetro storumo kiaulienos sprandinės pjausniai
Šlakelis degtinės
1 raugintas agurkas
1 nedidelis svogūnas
25-50 g. fermentinio sūrio
2 valgomi šaukštai majonezo
Druskos, pipirų

Į stiklinį kepimo indą įpilu truputėlį vandens, ant dugno kloju mėsos pjausnius, juos pabarstau druska ir pipirais, apšlakstau degtine. Indą uždengiu dangčiu ir šaunu į orkaitę. Kepu 200 laipsnių karštyje apie 35-40 min. Tuo tarpu susmulkinu raugintą agurką, svogūną, sutarkuoju fermentinį sūrį (man skaniau, kai jo būna daugiau), užpilu majonezo. Apkepusius kepsnelius ištraukiu, aptepu šiuo padažu ir vėl kišu į orkaitę dar 5 min. Valgome su karštomis bulvėmis ir konservuotais žirneliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą